1. GLUMA Bond Universal hangi dental materyaller ile uyumludur?
    GLUMA Bond Universal tüm dental materyaller ile uyumludur. Bir dual aktivatöre ihtiyaç olmaksızın ışıkla, kendiliğinden veya dual olarak polimerize olan materyaller ile kullanılabilir.
  2. GLUMA Bond Universal hangi yüzeyler ile uyumludur?
    GLUMA Bond Universal şu yüzeyleri bondinglemek için kullanılabilir: Kompozit/kompomerler ,kor yapım materyalleri, zirkon, değerli ve değersiz metal ve porselen yüzeyler. Silikat porselen yüzeylerin  onarımı için GLUMA Ceramic Primer uygulamaya dahil edilmelidir.
  3. GLUMA Bond Universal hangi bonding teknikleri ile kullanılabilir?
    GLUMA Bond Universal selektif etch, self etch veya total etch olarak tüm bonding teknikleriyle kullanılabilir.
  4. Hangi dental yüzeyler için GLUMA Bond Universal ile birlikte primer kullanılmalıdır?
    GLUMA Bond Universal silikat/cam porselen yüzeylerde kullanılırken beraberinde GLUMA Bond Ceramic Primer kullanılmalıdır.
  5. Silikat/cam porselenler için neden primer gereklidir?
    Silikat bileşenlerle güvenli bir şekilde bağlanması gereken adeziv monomerler (silan) bond sistemleri gibi asidik solüsyonların içerisinde stabil kalamazlar ve zamanla bondun bağlanma kuvvetini azaltırlar.Bu yüzden primer ayrıca kullanılmalıdır.
  6. Intra-oral restorasyonlarda GLUMA Ceramic Primer’in kullanılmasının faydaları nelerdir?
    Silikat porselenlerin intra-oral onarımı için genellikle hidrofilik asit kullanılır. Hidrofilik asitin ağız içinde kullanımı zararlı ve tehlikeli olarak bilinir ve yumuşak dokulara zarar verebilir. GLUMA Ceramic Primer kullanırken ayrıca Hidrofilik asit kullanımına gerek olmadan, mükemmel adezyona ulaşılabilir.
  7. GLUMA Bond Universal içerisinde Aseton kullanılmasının avantajı nedir?
    Uzun ömürlü ve dayanıklı restorasyonlar için bondingleme aşamasında suyun adeziv katmanından iyice uzaklaştırılması çok önemlidir . GLUMA Bond Universal’in içeriğindeki Aseton su çözücü olarak hareket ederek suyun hızlı ve güvenli bir şekilde buharlaşmasını mümkün kılar. Bondingleme ve asitleme işlemleri sonrasında , etkili bir polimerizasyonu mümkün kılmak için hem su hem solvent uygun şekilde uzaklaştırılmalıdır.Bir solvent olarak aseton, çok yüksek hava basıncı ile , bu buharlaşma sürecine yardımcı olur.Böylece bu aseton/su sistemi optimal polimerizasyon sonucunu ve dolayısıyla maksimize edilmiş bond kuvvetini sunar.
  8. Nem kontrol sistemi’ nedir?
    Nem kontrol sistemi benzersiz formülümüzün içerisindeki asetonun bir solvent olarak suyun hızlı ve güvenli şekilde buharlaşmasını sağlamasıdır.
  9. Neden GLUMA Bond Universal 4-META ve MDP adeziv monomerlerini içerir?
    4META dişin sert dokularının optimal ıslanmasını mümkün kılar ve böylece homojen film formasyonu ile güvenilir bond kuvvetini destekler. Özellikle dentinde 4META’nın son derece güçlü adezyon gösterdiği belgelenmiştir. Bond kuvveti ayrıca ikincil adezyon destekçisi olarak MDP ile güçlendirilmiştir. MDP’nin bir zincir monomer olarak çok iyi hidrofobik karaktere sahip oluşu özellikle mine , metal ve oksit seramikler üzerinde yüksek bağlantı etkisi sağlar. Yukardaki destekçi monomerlerin dengeli kombinasyonu diş hekimine diş üzerinde uygun adezyonu elde etmesi için güvenilir bonding ajanı sunar.
  10. GLUMA Bond Universal hassasiyet giderici olarak kullanılabilir mi?
    Evet , aşırı hassas bölgeleri GLUMA bond Universal ile tedavi edebilirsiniz. Hassasiyet giderici etki dişin adeziv ile tamamen sızdırma olmaksızın kapatılmasından ve benzersiz monomer formülümüzden gelir.
  11. Skelerotik dentin için özel bir ön tedaviye ihtiyaç var mıdır?
    GLUMA Bond Universal skelerotik dentin üzerinde de kullanılabilir.Bu kullanımda total etch tekniğini tercih etmenizi öneriyoruz. Skelerotik dentin normal dentinden daha sert yüzeye sahip olduğundan tüm kaviteye 30 sn. fosforik asit ile asitleme işlemi uygulamanız tavsiye edilir.
  12. GLUMA Bond Universal’in PH değeri nedir?
    PH değeri 1.6-1.8 arasındadır.
  13. Bondu uygulamadan önce asitleme işlemi gerçekleştirebilir miyim?
    Evet, gerçekleştirebilirsiniz. GLUMA Bond Universal self etch tekniğinin yanı sıra selektif etch veya total etch teknikleriyle de kullanılabilir.
  14. Film kalınlığı nedir?
    GLUMA Bond Universal’in film kalınlığı yaklaşık olarak 5-10μm’dur.
  15. Kullanım sonrasında bondun ağzı açık bırakılabilir mi?
    Bond içerisindeki solventin buharlaşmasını engellemek için kullanımdan sonra kapağın hemen kapatılmasını tavsiye ediyoruz.
  16. GLUMA Bond Universal ışıkla polimerize edilmeli midir?
    Evet sadece 10 sn ışıkla polimerizasyon gerektirir.
  17. Işıkla polimerizasyon ne kadar sürmeli ve hekim neye dikkat etmelidir?
    GLUMA Bond Universal 10 sn konvensiyonel bir polimerizasyon cihazı(> 500 mW/cm2, dalga boyu aralığı 440-480 nm) ile polimerizasyon gerektirir. Hekim düzenli olarak polimerizasyon ünitesinin yaydığı ışık yoğunluğunu kontrol etmelidir. Ayrıca hekim polimerizasyon cihazını doğru pozisyonda kullandığından da emin olmalıdır. ( mümkün olduğunca direkt, adeziv/ restoratif/diş yüzeyine temas etmeden)
  18. GLUMA Bond Universal ne kadar uygulama süresi gerektirir?
    Bonding tekniğine bağlı olarak, self etch tekniği için 35sn.’den , total etch ve selektif etch teknikleri için 90sn’den uzun süre gerektirmez.
  19. Yeni damlalığın avantajı nedir?
    Yeni damlalık sistemimiz ile sadece gereken miktarda bonding ajanı kullanırsınız. Çentikli şişe dizaynı bonding ajanının ekonomik damlalar ile kullanımına izin vererek ,adezivin etkili ve kontrollü uygulanmasını mümkün kılar.
  20. GLUMA Bond Universal ortalama kaç restorasyon için kullanılabilir?
    Her 4 ml şişe içerisinde 220 damla vardır. Hekimin kullanım alışkanlıklarına göre ortalama restorasyon sayısı bulunabilir.
  21. GLUMA Bond Universal’in bond kuvveti nedir?
    Self Etch Total Etch
    Mine Dentin Mine Dentin
    Bağlanma Kuvveti 31.4 MPa 37.9 MPa 35.6 MPa 37.6 MPa
  22. GLUMA Bond Universal ve GLUMA Bond Ceramic Primer’inin raf ömrü nedir?
    GLUMA Bond Universal’in raf ömrü 28, GLUMA Ceramic Primer’in ise 49 aydır.