Loading Map....

Zaman
Tarihi: 26.05.2017.
10:00 - 15:00

Yer
Hotel Famulus

Kategori Kategori yok


Idei első előadásunk Székesfehérváron óriási sikert aratott. Témaként a fogászatnak azt a szeletét választottuk, amely a legnagyobbat fejlődött az utóbbi néhány évben: az esztétikus vagy fogszínű betétek és az indirekt héjak világát.

Megkérdeztük egyik résztvevőnket, milyen benyomásokat szerzett a továbbképzésen:

Mi a véleménye az előadás tematikájával kapcsolatban?

Nagyon tetszett a továbbképzés témaválasztása, mivel mindennapi munkám során mind direkt, mind indirekt héjak készítésével is foglalkozom. Inlay-t ritkán van alkalmam készíteni, de ettől függetlenül mindenképpen fontosnak tartom ennek a területnek az aktualitásait is megismerni.

Mennyire érezte hitelesnek az előadót?

Dr. Götz Gergely előadása nagyon tetszett, mert véleményem szerint kellőképpen gyakorlatias, és külön kiemelném, hogy a hétköznapi praxis valóságát igyekezett szemléltetni. Az előadás részletesen bemutatta a témakört. Az esetekről készült fotók nagyon tanulságosak voltak, ezekből nagyon sokat lehet tanulni.

Az előadáson hallottakból mit tud átemelni a mindennapok gyakorlatába?

Az egész megközelítés eleve szimpatikus volt. A „tudományoskodást” az ember próbálja követni, de sajnos annak nagy részét nem tudja megvalósítani a hétköznapi gyakorlatban. Tetszett a tapasztalati megközelítés, az előadás ebből a szempontból nagyon hasznos volt, mert a gyakorló fogorvosoknak véleményem szerint  a mindennapi praxisban felhasználható információkra van szükségük.

Ön szerint hasznosak a helyi továbbképzések?

Igen, mivel Székesfehérváron dolgozom, sokkal kényelmesebb volt ide eljönni egyrészt a közlekedés másrészt az ár szempontjából is. A fővárosi továbbképzések gyakran kevés pontszámot nyújtanak magas összegekért.

Hogyan volt megelégedve a szervezők munkájával?

Teljes mértékben. Nagyon ritka, hogy a szervezők ilyen magas színvonalú ellátással tudnak kedveskedni a résztvevőknek. Külön kiemelném a remek helyszínválasztást!

A páciensek megnőtt esztétikai elvárásainak kielégítése és a megjelenő új anyagok közötti eligazodás komoly kihívások elé állítják napjaink gyakorló fogorvosait.

A továbbképzésen a résztvevők lépésről-lépésre áttekintést kapnak a fémmentes fogpótlások készítésének minden lépéséről az indikációktól a beragasztásig.

Feleleveníthetik a kavitás preparálásának irányelveit, illetve az elkészült preparátum lemintázásának eszközeit technikáját. Segítséget kapnak a megfelelő anyag kiválasztásában: teljes kerámia, prés kerámia, cirkon, lítium diszilikát vagy kompozit?

Mikor melyik a legmegfelelőbb?

Előnyök-hátrányok.

Végül az elkészült restaurátum rögzítése. Amin áll vagy bukik a siker. Mennyire lesz esztétikus, mennyire lesz tartós?

Előadónk: Dr. Marada Gyula

Az előadás címe: Indirekt restaurációk készítésének elmélete és gyakorlata

Témakörök:

1. Inlay/héj kavitás preparációja (alapelvek, eszközök)
2. A kavitás ill. preparátum lemintázása (lenyomatkanalak, anyagok, technikák)
3. Anyagok (fémek, kompozit, kerámiák– előnyök, hátrányok)
4. Beragasztás (cementek/ragasztók összefoglalás, indikációk, használat)
5. Kidolgozás, polírozás – eszközök, anyagok

 

Még több információ és regisztráció alábbi partnerünknél:

Raab Dent Kft 

Telefon: +36 96 524 957

Email: info@raabdent.hu